Novi članovi našeg tima

Dinarevic-Leto-1200x629.jpg

Izuzetno smo sretni što u našoj Poliklinici možemo ponuditi i usluge iz domena dječije kardiologije, te opšte i vaskularne hirurgije.

mesihovic
Prof. Dr. Senka-Mesihovic-Dinarević, pedijatar, subspec. dječije kardiologije i ehokardiografije je novi član našeg tima. Prof. dr. Senka Mesihović-Dinarvić je diplomirala na Medicinskom fakultetu 1982. i bila proglašena studentom svoje generacije. Zvanje doktora nauka stekla je 1991. godine., a od 2008.god.je član akademije nauka i umjetnosti BiH, odjel medicinskih nauka. Na poziciji šefice Pedijatrijske klinike Univerzitetskog centra Sarajevo nalazila se od 2003. do 2016. god.  Prof.esorica Dinarević – Mesihović je objavila 205 naučnih radova, a sama je autorica deset knjiga i sedam priručnika. Član je Evropske akademije nauka i umjetnosti.

Prof. Dr. Mesihovic-Dinarevic  u našoj Poliklinici pruža usluge iz pedijatrije i dječije kardiologije, a što podrazumjeva detaljan pedijatrijski pregled, ekg, ultrazvuk srca kod dijetea. Po indikaciji je moguće i postaviti Holter-ekg snimak kod djece starije od 5 godina.

leto-2Doktor Hasan Leto je specijalista hirurgije i subspecijalista vaskularne hirugije. Subspecijalizaciju iz vaskularne hirurgije završio 1992. godine u Zagrebu. Edukaciju provodio u Kliničkom Centru  Univerziteta u Ljubljani, Kliničkom Centru Rebro u Zagrebu, VMA u Beogradu i Univerzitetskoj Bolnici u Linčepingu u Švedskoj.

Radni staž proveo u Kliničkom Centru u Banja Luci, Kliničkom Centru Sarajevo, a posljednjih 18 godina proveo u Općoj Bolnici Sarajevo, gdje je bio voditelj odjela za Opću i vaskularnu hirurgiju.

Dr. Leto u Dnevnoj operativnoj klinici naše Poliklinike pruža slijedeće usluge: opšti hirurški i abdominalni pregled, vaskularni pregled, konzervativno i operativno liječenje vena, phlebektomija, mini-phlebektomija, veno-stripping, liječenje duboke venske tromboze kao i postrombotskog sindroma, konzervativno i operativno liječenje dijabetskog stopala, operacije svih vrsta kila prednjeg trbušnog zida, operacije postoperativnih kila, operacije perianalnih fistula, operacije hemoroida, cirkumcizije djece i ostalih, operativno liječenje uraslih noktiju, operativno liječenje kožnih tumora, incizije gnojnih procesa i hematoma, analne fistule, postavljanje arteriovenske fistule za hemodijalizu.

Poliklinika “Arbor Vitae”

Od osnivanja 1998.godine do danas nudimo Vam savremenu medicinsku uslugu sa najmodernijim tehničkim dostignućima, ljubazno i na topal i ljudski način!
“Arbor vitae – medicina sa srcem od začeća do procvale dobi”.

logo-alt

GPS Coordinates: 43.350150, 17.812501

Sva prava pridržana - Poliklinika Arbor Vitae Dr. Sarić