Estetska hirurgija

ABDOMINOPLASTIKA

Abdominoplastika – ZA NJU

Nakon trudnoće ili usljed naglog gubitka težine često dolazi do trajnog rastezanja kože i slabosti trbušnih mišića. Mogu se pojaviti i strije, a koža na trbuhu postaje opuštena.

Jedini mogući tretman za ovo stanje je Abdominoplastika- operacija koja podrazumijeva zatezanje oslabljenih mišića prednjeg trbušnog zida i odstranjivanje viška kože i masnog tkiva.

Cilj

Ovom operacijom vrši se reparacija mišića, zateže opuštena koža i preoblikuje trbuh. Moguće je odstraniti strije, posebno one koje se nalaze ispod pupka. Rezultat je ravniji trbuh ljepša i skladnija figura u cjelini.
Postupak

Operacija traje oko tri sata, izvodi se u opštoj ili u periduralnoj anesteziji, a potrebno je da boravite jednu ili dvije noći u bolnici, što zavisi od vašeg dogovora sa hirurgom.

Rez je u donjem delu trbuha, sakriven u liniji koju prekriva donji veš. Drugi rez je napravljen kako bi se oslobodio pupak od okolnog tkiva, a nalazi se unutar pupka.

Oporavak

Nošenje elastičnog pojasa je obavezno do dva mjeseca. Većina konaca se sami resorbuju, a ostali se uklanjaju nakon dvije nedjelje. Možete se vratiti na posao obično nakon dvije do tri nedjelje.
Vaš hirurg će vam objasniti kako da njegujete ožiljak i dati ostale upute radi održavanja vašeg novog izgleda.


Pogledajte načine na koje možete zakazati pregled kod nas

ZAKAŽITE PREGLED KOD NAŠEG SPECIJALISTE

Poliklinika “Arbor Vitae”

Od osnivanja 1998.godine do danas nudimo Vam savremenu medicinsku uslugu sa najmodernijim tehničkim dostignućima, ljubazno i na topal i ljudski način!
“Arbor vitae – medicina sa srcem od začeća do procvale dobi”.

logo-alt

GPS Coordinates: 43.350150, 17.812501

Sva prava pridržana - Poliklinika Arbor Vitae Dr. Sarić