Estetska hirurgija

IMPLANTI ZA POTKOLJENICE

Implanti za potkoljenice – ZA NJU

Slabije razvijeni mišići potkolenice, bilo rodjenjem ili usled nekih bolesti, predstavljaju veliki estetski problem jer ih je jako teško povećati vežbama.

Cilj

Operacijom povećanja potkolenica specijalno dizajniranim implantima, postiže se skladniji izgled nogu i čitavog tela.

Postupak

Zahvat se obavlja u peridural ili opštoj anesteziji i savetuje se noćenje u bolnici. Posebno osmišljeni silikonski implanti se postavljaju kroz mali rez na zadnjem delu kolena. Implant se postavlja u džep izmedju mišićnog tela i odgovarajuće fascije. Nakon završetka operacije, nose se posebne kompresivne čarape. Slabiji bol je očekivan u neposrednom post-operativnom periodu. Otok postepeno prolazi u narednih nekoliko nedelja nakon intervencije. Ženama se savetuje da koriste cipele ili papuče sa potpeticom dok muškarci mogu umetnuti neke jastučiće unutar cipele u prve dve nedelje, kako ne bi opterećivali mišiće potkolenice. To pomaže da se listovi nogu odignu od poda i da se smanji nelagodnost.

Vaš oporavak

Pacijentima se savetuje da koriste čarape sa srednjom kompresijom nekoliko nedelja nakon operacije. Preporučuje se vraćanje na posao dve nedelje od operacije.


Pogledajte načine na koje možete zakazati pregled kod nas

ZAKAŽITE PREGLED KOD NAŠEG SPECIJALISTE

Poliklinika “Arbor Vitae”

Od osnivanja 1998.godine do danas nudimo Vam savremenu medicinsku uslugu sa najmodernijim tehničkim dostignućima, ljubazno i na topal i ljudski način!
“Arbor vitae – medicina sa srcem od začeća do procvale dobi”.

logo-alt

GPS Coordinates: 43.350150, 17.812501

Sva prava pridržana - Poliklinika Arbor Vitae Dr. Sarić