Estetska hirurgija

KOREKCIJA ASIMETRIJE DOJKI

Korekcija asimetrije dojki je zahtjevan zadatak za hirurga. Za dobar rezultat je potrebno mnogo znanja i iskustva te individualan pristup.

estetska-dojke-asimetrijaPacijenticu mora također obavijestiti o promjenama zbog hormonskih promjena i promjena u tjelesnoj težini. Veliki broj različitih tehnika koje ovlada hirurg pruža optimalna rješenja i dobre rezultate.

Anestezija: opšta
Vrijeme intervencije: 2-3 sata
Vrijeme oporavka: 7-21 dana
Broj intervencija: 1

KOREKCIJA ASIMETRIČNIH DOJKI

Vrlo malo žena ima potpuno simetrične dojke. Kod približno četvrtine žena, po završenom razvoju se se dojke razlikuju po obliku i /ili veličini. Mnogo žena ima jednu dojku za petinu veću od druge što  još uvijek spada u okvir normalne prirodne asimetrije. Dojke se mogu razlikovati i prema obliku, položaju na prsnom košu i takođe prema obliku i veličini bradavica i koluta.

Korekcija asimetričnih dojki je izazovan zadatak za hirurga .Hirurg mora imati za dobar rezultat dovoljno znanja i iskustva i individualni pristup. Pacijentice mora također obavijestiti o promjenama koje nastaju zbog hormonskih promjena i promjena u tjelesnoj težini. Veliki broj različitih tehnika koje savladava hirurg nudi optimalna rješenja i dobre rezultate.

Anestezija: opšta
Vrijeme zahvata: 2-3 sata
Vrijeme oporavka: 7-21 dana
Broj zahvata: 1

Poliklinika “Arbor Vitae”

Od osnivanja 1998.godine do danas nudimo Vam savremenu medicinsku uslugu sa najmodernijim tehničkim dostignućima, ljubazno i na topal i ljudski način!
“Arbor vitae – medicina sa srcem od začeća do procvale dobi”.

logo-alt

GPS Coordinates: 43.350150, 17.812501

Sva prava pridržana - Poliklinika Arbor Vitae Dr. Sarić