Estetska hirurgija

LIPOSUKCIJA

Liposukcija – ZA NJU

Dramatično poboljšava konturu tijela uklanjanjem masnoće sa određenih dijelova, kao što su trbuh, bokovi, bedra, zadnjica, koljena, ruke. Takođe može biti izvedena na vratu (podbradak). Liposukcija se može raditi sama ili u kombinaciji sa drugim estetskim procedurama, a radi postizanja što boljeg rezultata. Liposkulptura postaje sve popularnija iz dana u dan, a odnosi se na postupak i preoblikovanje tijela i lica pacijenata.

Masno tkivo se može ukloniti sa jednog (stomak ili bedra) i iskoristiti za povećanje volumena drugog dijela tijela iste osobe (lice, ruke, zadnjica, i dr). To je najprirodniji i djelotvoran način da preoblikujete svoje tijelo i lice.

Naši stručnjaci će biti vrlo raspoloženi da vam objasne najsavremenije mogućnosti ovog i drugih tretmana u toku vaše konsultacije.

Cilj

Ovom operacijom poboljšavate konturu tijela uklanjanjem masnoće iz odredjenih područja, kao što su stomak, bokovi, bedra, zadnjica, koljena, nadlaktice, podbradak.

Postupak

Vrijeme potrebno za obavljanje liposukcije može varirati zavisno od veličine područja, obima intervencije, a sve to utiče i na odabir anestezije i tehniku koja se koristi.

Vaš oporavak

Oporavak je postupan proces.
Vaše modrice (ukoliko ih bude) će nestati nakon dvije nedjelje, a povratak dnevnim aktivnostima je moguć i nekoliko dana nakon operacije.

Rezovi su minimalni, manji od 1cm i ako postoje konci, oni se uklanjaju u prvoj nedjelji. Vidićete primjetnu razliku u obliku vašeg tijela ubrzo nakon operacije. Međutim, napredak će postati još očigledniji nakon četiri do šest nedjelja, kada nestane veći dio otoka.


Pogledajte načine na koje možete zakazati pregled kod nas

ZAKAŽITE PREGLED KOD NAŠEG SPECIJALISTE

Poliklinika “Arbor Vitae”

Od osnivanja 1998.godine do danas nudimo Vam savremenu medicinsku uslugu sa najmodernijim tehničkim dostignućima, ljubazno i na topal i ljudski način!
“Arbor vitae – medicina sa srcem od začeća do procvale dobi”.

logo-alt

GPS Coordinates: 43.350150, 17.812501

Sva prava pridržana - Poliklinika Arbor Vitae Dr. Sarić