Estetska hirurgija

OBNOVA (TRANSPLANTACIJA) KOSE

Obnova (transplantacija) kose – ZA NJEGA

Hirurška intervencija kojom se obnavlja vlas na glavi kao i transplantacija dlake na što prirodniji način, rezultat su višegodišnjeg istraživanja. Ranije zastupljene tehnike podrazumijevale su velike ožiljke i dugotrajni oporavak, a rezultati su podsjećali na efekat koji je u literaturi poznat kao ”kosa lutke” (neprirodan izgled, veći broj dlačica koje rastu iz jedne rupe, veliki razmak među njima…).

Našim pacijentima nudimo novu metodu, FUE (Follicular Unit Extraction Unit), koja je sve popularnija u inostranstvu. Rezultat su transplantirane folikularne jedinice (jedna ili dvije dlačice koje rastu zajedno), koje najbolje imitiraju prirodni rast kose, a bez vidljivih ožiljaka. Takve jedinice su izdvojene sa dijelova u kojima je gustina kose normalna i presađene pod određenim uglom, u određenom pravcu, na određenoj razdaljini u dijelove gdje je kosa prorijeđena i nedostaje. Adekvatno izvršena transplantacija je jedini način da kosa ponovo dijeluje prirodno. Rezultati su trajni, a vaš novi, mlađi izgled zagarantovan.

Naši hirurzi se stalno usavršavaju u ovoj oblasti i preporučujemo vam da zakažete konsultaciju i porazgovarate o najnovijim dostignućima u oblasti transplantacije i sprječavanja opadanja kose.


Pogledajte načine na koje možete zakazati pregled kod nas

ZAKAŽITE PREGLED KOD NAŠEG SPECIJALISTE

Poliklinika “Arbor Vitae”

Od osnivanja 1998.godine do danas nudimo Vam savremenu medicinsku uslugu sa najmodernijim tehničkim dostignućima, ljubazno i na topal i ljudski način!
“Arbor vitae – medicina sa srcem od začeća do procvale dobi”.

logo-alt

GPS Coordinates: 43.350150, 17.812501

Sva prava pridržana - Poliklinika Arbor Vitae Dr. Sarić