Estetska hirurgija

OPERACIJA OČNIH KAPAKA (Blefaroplastika)

Operacija očnih kapaka (Blefaroplastika) – ZA NJEGA

Jedan od prvih znakova starenja može da bude opuštena koža na kapcima kao i pojava vrećica ispod očiju. Takav izgled doprinosi utisku stalnog umora.
Operacija očnih kapaka, takodje poznata kao blefaroplastika, to operacija kojom se uklanjaju opuštena koža i masni jastučići koji prouzrokuju otečenost kapaka. Omogućava da povratite mladalački i svežiji izgled lica.

Postupak

Mali rezovi su sakriveni ispod trepavica donjeg kapka, odnosno pažljivo su postavljeni u pregibu gornjeg kapka. Ukoliko postoje masni jastučići u predelu donjeg kapka, a bez viška kože, za njihovo uklanjanje rez se nalazi na unutrašnoj strani kapka (transkonjuktivalna blefaroplastika).

Oporavak

Tokom oporavka, predlaže se stavljanje hladnih obloga preko kapaka. Oporavak traje od nedelju do mesec dana, a kompletan proces zarastanja oko dva meseca. Toliko je potrebno dok ožiljci ne izblede i pretvore se u vrlo tanke linije.

Operacija očnih kapaka se može izvršiti pojedinačno ili zajedno sa drugim estetskim procedurama.


Pogledajte načine na koje možete zakazati pregled kod nas

ZAKAŽITE PREGLED KOD NAŠEG SPECIJALISTE

Poliklinika “Arbor Vitae”

Od osnivanja 1998.godine do danas nudimo Vam savremenu medicinsku uslugu sa najmodernijim tehničkim dostignućima, ljubazno i na topal i ljudski način!
“Arbor vitae – medicina sa srcem od začeća do procvale dobi”.

logo-alt

GPS Coordinates: 43.350150, 17.812501

Sva prava pridržana - Poliklinika Arbor Vitae Dr. Sarić