Estetska hirurgija

PODIZANJE GRUDI (MASTOPEKSIJA)

Podizanje grudi (Mastopeksija) – ZA NJU

Čvrste, lepo oblikovane grudi i naglašen dekolte su neki od najznačajnijih atributa ženstvenosti.
Nakon dojenja, gubitka telesne težine ili jednostavno starenjem, grudi mogu da izgube svoju jedrinu, promene oblik i postanu opuštene. To može dovesti do ličnog nezadovoljstva i gubitka samopouzdanja.
Podizanje grudi ili mastopeksija je hirurška metoda kojom se poboljšava izgled grudi uklanjanjem viška kože i reorganizacijom sopstvenog tkiva ili postavljanjem specijalnih implanta.

Cilj

Mastopeksija vraća punoću i čvrstinu grudi, poboljšava oblik, podiže bradavice i daje mladalački izgled vašeg dekoltea. Ova intervencija može da se obavlja samostalno ili zajedno sa drugim operacijama.

Postupak

Podizanje grudi vrši se najčešće u uslovima opšte anestezije, vreme trajanja je oko tri sata i zahteva jedno noćenje u bolnici. Višak kože se uklanja i areole se podižu na viši položaj što grudima daje mladalački i puniji izgled.

Oporavak

Zavoji se uklanjaju sledećeg dana nakon operacije. Savetuje se nošenje udobnih spotskih grudnjaka koji pružaju adekvatnu podršku tokom oporavka ili u nekim slučajevima nose se posebne elastične trake. Konci se uklanjaju dve nedelje nakon operacije nakon čega se možete vratiti svakodnevnim normalnim aktivnostima.


Pogledajte načine na koje možete zakazati pregled kod nas

ZAKAŽITE PREGLED KOD NAŠEG SPECIJALISTE

Poliklinika “Arbor Vitae”

Od osnivanja 1998.godine do danas nudimo Vam savremenu medicinsku uslugu sa najmodernijim tehničkim dostignućima, ljubazno i na topal i ljudski način!
“Arbor vitae – medicina sa srcem od začeća do procvale dobi”.

logo-alt

GPS Coordinates: 43.350150, 17.812501

Sva prava pridržana - Poliklinika Arbor Vitae Dr. Sarić