Estetska hirurgija

LIFTING SPECIJALNO DIZAJNIRANIM NITIMA

Lifting specijalno dizajniranim nitima (Silhouette Lift®) – ZA NJEGA

Predstavlja jedan od najefikasnijih i najmodernijih metoda podmlađivanja lica danas. Preporučuje se osobama kod kojih su prisutni opuštenost mišića i potkožnog tkiva lica umjerenog stepena i minimalan višak kože. Takodje je vrlo primjenljiv kod osoba koje su već imale facelifting, a željele bi da nakon izvjesnog vremena dodatno osvježe izgled svog lica.

Postupak

Specijalno dizajnirane hirurške niti se postavljaju u dubokom sloju ispod kože.

Blago opuštena koža se na ovaj način specijalno dizajniranim nitima podiže i pričvršćuje na viši nivo. Nema tragova na koži na mjestu ulaska niti, kao ni ožiljaka.

Konci koji se koriste su napravljeni od kombinacije resorptivnih i neresorptivnih materijala koji su u širokoj upotrebi i kod drugih medicinskih intervencija dugi niz godina.

The Procedure

Specially designed surgical threads are fed into the fat layer, just under the skin which effectively suspends a relaxed facial, brow or neck area. The barbs from the one end of the thread grab lift the sagging tissue and the teeth from the other end anchor it to the rest of the facial tissue. No stitches are required and no scars are produced. The contour thread material, clear polypropylene, has been widely used in other medical applications for many years.

Oporavak

Sam oporavak je jednostavna procedura, vrijeme trajanja intervencije je oko sat vremena i vrši se u lokalnoj anesteziji. Zahtjeva minimalno vrijeme oporavka.


Pogledajte načine na koje možete zakazati pregled kod nas

ZAKAŽITE PREGLED KOD NAŠEG SPECIJALISTE

Poliklinika “Arbor Vitae”

Od osnivanja 1998.godine do danas nudimo Vam savremenu medicinsku uslugu sa najmodernijim tehničkim dostignućima, ljubazno i na topal i ljudski način!
“Arbor vitae – medicina sa srcem od začeća do procvale dobi”.

logo-alt

GPS Coordinates: 43.350150, 17.812501

Sva prava pridržana - Poliklinika Arbor Vitae Dr. Sarić