Centar za reproduktivnu medicinu i željene trudnoće “Arbor Vitae Dr. Sarić”

IVF-novost.jpg

Centar za reproduktivnu medicinu i željene trudnoće “Arbor Vitae Dr. Sarić” Mostar pruža sve usluge iz domena reproduktivne medicine efikasno i uspješno na jednome mjestu. U kontinuitetu nudimo široku paletu medicinskih usluga sa najmodernijim tehničkim dostignućima, ljubazno, na topao i ljudski način!

Naš prioritet i vodilja u radu jeste ponuditi našim pacijentima vrhunsku uslugu kroz topao i ljudski pristup od začeća do procvale dobi!

„Možemo sa ponosom reći da naš IVF centar jeste „šlag na tortu“ našeg dugogodišnjeg napornog i uspješnog rada i zalaganja u opštem radu iz oblasti ginekologije i perinatologije, operativnog programa, interne medicine i kardiologije. Veliko zadovoljstvo i krajnji cilj je pomoći jednom paru da se ostvare u najljepšoj ulozi života, da postanu roditelji!“

Centar za reproduktivnu medicinu i željene trudnoće”Arbor Vitae Dr. Sarić” je strukturiran od naših resursa i sastavljen je od tri segmenta:
1. Poliklinika /ambulantni dio i biohemijski laboratorij/
2. Dnevna operativna bolnica i
3. IVF laboratorij

1. U Poliklinici je razvijen veliki dijapazon ginekoloških usluga, tako da uz rutinske ginekološke preglede, praćenje trudnoće sa expertnim pregledima, obavljamo i visokospecijaliziranu dijagnostiku i terapiju, od čega je najznačajnije pomenuti reproduktivnu medicinu. U prijatnoj atmosferi vršimo razgovor sa bračnim partnerima, obavljamo osnovne preglede sa ultrazvučnom dijagnostikom, preglede interniste/kardiologa, urologa, embriologa, neurpsihijatra, nutricionista.

Biohemijski laboratorij u sklopu Poliklinike je opremljen sa visokosofisticiranom i najmodernijom opremom i uređajima. Vršimo kompletnu biohemijsku obradu, endokrinologiju, imunohemiju, koagulacije, citologiju i mikrobiološku obradu. Kao moderan medicinski laboratorij opremljeni smo sa implementiranim laboratorijskim informacionim sistemom (LIS), koji omogućava pouzdan rad i evidenciju, i tako omogućavamo našim pacijentima vrhunsku uslugu baziranu na pouzdanim rezultatima analiza, ne odstupajući od svjetskih standarda kontrole kvaliteta.

2. U dnevnoj operativnoj bolnici vršimo dijagnostičku i operativnu minimalno invazivnu jednodnevnu hirurgiju – histeroskopija i laparoskopija, ginekološke vaginalne i abdominalne operacije, punkcije folicula stimuliranih jajnika i embriotransfere – ET. Danas se većina ginekoloških operacija može obaviti u dnevnoj operativnoj bolnici. Za razliku od velikih bolnica, gdje su koncentrisani medicinski zahvati i dugo ležanje, prednosti za pacijentice u dnevnoj klinici su višestruke.

3. IVF Laboratorij – obavljamo sve procedure medicinski podpomognute oplodnje
– analizu i pripremu sperme za MPO
– TESA
– procedure IVF
– procedure ICSI /intra- citoplazmatska injekcija spermatozoida/
– Freezing /pohrana i čuvanje biološkog materijala – embrioni, jajne ćelije, spermatozoidi/

Najviši standardi

Naš IVF laboratorij je opremljen najsavremenijom opremom, specijaliziran za liječenje bračnog infertiliteta po standardima ESHRE – Evropske asocijecije za humanu reprodukciju i embriologiju, što je dodatni garant kvalitete pri obavaljanju samog postupka vantjelesne oplodnje. Prvi je IVF centar registriran u Federaciji BiH i jedini u Hercegovini. Naši liječnici, konsultativno i pomoćno osoblje koji rade u IVF centru su članovi ESHRE i redovno idu na edukacije iz oblasti reporoduktivne medicine gdje nastojimo pratiti sve svjetske standarde u ovom domenu posla.

Vodeći stručnjaci za IVF – tim Centra za reproduktivnu medicinu i željene trudnoće “Arbor Vitae Dr. Sarić” Mostar

Prim. mr. sci. Senad Sarić, dr. med. – Voditelj IVF Centra
specijalista ginekolog i porodničar, subspecijalista reproduktivne medicine
Dr Grit Kirsten Sarić dr. med., specijalista interne medicine, subspecijalista kardiologije
Mustafa Golić dr med. specijalista anesteziolog
Asad Herić, MA biologije, specijalizant embriologije, voditelj IVF laboratorija
Enita Turajlić, biolog, med. sestra i korespondent za IVF procedure;
Adisa Šuta, visoka med.škola, glavna med. sestra i korespondent za operativni program

Konsultativni IVF tim:
Prof. dr Veljko Vlaisavljević dr med. – Maribor, Slovenija
Prof. Borut Kovačić, univ. dipl. biolog – Maribor, Slovenija
/osnivači i voditelji eminentnog IVF centra u Mariboru sa kojima imamo dugogodišnju uspješnu saradnju/.
Prim. Dr med. Senadin Ustamujić, specijalista urolog
Prim. Dr med. Lamija Duranović, specijalista neuropshijatrije
Dr med. Indira Brković, specijalsta interne medicine, subspecijalista endokrinolog

Zadovoljstvo i stabilno zdravlje naših pacijenta je naš glavni motiv!

O Centru za reproduktivnu medicinu i željene trudnoće “Arbor Vitae Dr. Sarić” Mostar

Privatna ginekološka ordinacija „Arbor vitae dr Sarić“ u Mostaru osnovana je 1998. god od strane Prim. mr. sci. Senad Sarić dr. med.- specijalista ginekolog i porodničar, a 2006.godine, doselenjem supruge iz Njemačke dr. Grit Kirsten-Sarić – specijalista interne medicine i subspecijalista kardiologije, ordinacija prerasta u multidisciplinarnu polikliničku ustanovu „Arbor vitae dr Sarić“ i u vlasništvu je ovog bračnog para.

Preseljenjem Poliklinike na novu lokaciju početkom 2016.godine, značajno smo proširili kapacitete polikliničke djelatnosti i prostorno i tehnički savremeno opremili naše čekaonice, abmulante, biohemijski laboratorij, dnevnu operativnu bolnicu i IVF laboratorij!

Javite nam se i krenite u ostvarenje najljepše uloge života – roditeljstva!

T: +387 36 555-995
E: info@poliklinika-saric.com

Poliklinika “Arbor Vitae”

Od osnivanja 1998.godine do danas nudimo Vam savremenu medicinsku uslugu sa najmodernijim tehničkim dostignućima, ljubazno i na topal i ljudski način!
“Arbor vitae – medicina sa srcem od začeća do procvale dobi”.

logo-alt

GPS Coordinates: 43.350150, 17.812501

Sva prava pridržana - Poliklinika Arbor Vitae Dr. Sarić