Prva IVF beba začeta i porođena u Mostaru

prva-beba-1200x609.jpg

U sklopu Centra za reproduktivnu medicinu i željene trudnoće “Arbor Vitae dr. Sarić” u Mostaru, sredinom 2016. godine naš tim je počeo sa radom IVF procedura u namjenski napravljenom i savremeno opremljenom Laboratoriju za vantjelesnu oplodnju. U saradnji sa timom eminentnih eksperata za reproduktivnu medicinu i željene trudnoće iz Slovenije na čelu sa uvaženim prof. dr. Veljkom Vlaisavljevićem, koji su začetnici IVF procedura na ovim prostorima izgradili smo sve preduslove i našim pacijentima garantujemo sigurnu i kvalitetnu uslugu, što je naš krajnji cilj od samog osnivanja naše ustanove.

Nakon hiljada parova kojima smo kroz naš Centar različitim metodama i procedurama pomogli da ostvare svoje pravo na roditeljstvo, dana 23.02.2017. u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici u Mostaru rođen je dječak David, naš prvjenac i prva IVF beba začeta i rođena u Mostaru i u Hercegovini, tako da sada, tu divnu vijest radosno dijelimo sa Vama.

I dok odbrojavamo dane do narednih poroda i dolaska na svijet novih bebica koje su začete u Laboratoriju našeg Centra, koristimo priliku da sve zainteresirane obavijestimo da je sljedeći IVF ciklus planiran za početak aprila (10.-15.04.17.). Ciklus će kao i do sada biti realiziran uz konzilijarnu saradnju sa uvaženim profesorom Vlaisavljevićem i njegovim stručnim timom.

Poliklinika “Arbor Vitae”

Od osnivanja 1998.godine do danas nudimo Vam savremenu medicinsku uslugu sa najmodernijim tehničkim dostignućima, ljubazno i na topal i ljudski način!
“Arbor vitae – medicina sa srcem od začeća do procvale dobi”.

logo-alt

GPS Coordinates: 43.350150, 17.812501

Sva prava pridržana - Poliklinika Arbor Vitae Dr. Sarić