Vakcinacija u PZU “Arbor Vitae Dr. Sarić”

aktualno-flu.jpg

Kao što je opšte poznato, gripa predstavlja bolest respiratornih organa zarazne prirode koju izaziva virus. Obično se vakcine protiv gripa sjetimo kada “virus zakuca na vrata”, a to je obično na prelasku jeseni u zimu.

Intenzitet stanja, odnosno bolesti, varira i može biti blage, ali i jako ozbiljne, a u pojedinim slučajevima čak i fatalne prirode. Stoga je najpreporučljivi način zaštite protiv ove bolesti vakcinisanje, i to svake godine.

Pojedine grupe osoba, poput onih u godinama, kao i hronični bolesnici (diabetičari, astmatičari, pacijenti nakon operacija srca ili sa oslabljenim imunim sistemom) predstavljaju kritičnu grupu kod koje je rizik za razvoj komplikacija usljed sezonskog gripa znatno povećan. Osim toga, vakcinisanje se preporučuje osobama koje rade na javnim mjestima, školama, medicinskim ustanovima ili koji se brinu o osobi koja pripada rizičnoj grupi.

Nemojte se brinuti zbog mogućih nuspojava ovih vakcina. Vakcina, naime, ne izaziva samu gripu, već obezbeđuje potpunu zaštitu od nje. Moguće nuspojave svake vakcinacije su: blagi bol, crvenilo ili otok na mjestu gde je vakcina ubrizgana, opći simtomi prehlade prvih nekoliko dana nakon vakcinacije. Alergijske reakcije na vakcinu se veoma rijetke.

Savjetujemo Vam da se svakako vakcinšete svake godine neaktivnom vakcinom tako da se na najbolji način zaštite od gripe i nudimo Vam mogućnost preventivnog vakcinisanja u našoj Poliklinici. U tu svrhu obezbijedili smo vakcine vrhunskog kvaliteta koje su prošle sve neophodne kontrole i na adekvatan način dopremljene do naše Poliklinike. Proizvođač Sanofi je proizveo VAXIGRIP inaktiviranu (split) vakcinu protiv gripe, a naše osoblje Vam stoji na raspolaganju, da se zaštitite od gripa na vrijeme kroz proceduru vakcinacije.

Vakcinu možete primiti svaki radni dan od 08:00 do 17:00 i subotom od 09:00-14:00.

Poliklinika “Arbor Vitae”

Od osnivanja 1998.godine do danas nudimo Vam savremenu medicinsku uslugu sa najmodernijim tehničkim dostignućima, ljubazno i na topal i ljudski način!
“Arbor vitae – medicina sa srcem od začeća do procvale dobi”.

logo-alt

GPS Coordinates: 43.350150, 17.812501

Sva prava pridržana - Poliklinika Arbor Vitae Dr. Sarić