Odluka Kriznog stožera HNK

corona-novost-1200x609.jpg

12.03.2020.

KRIZNI STOŽER HNK: OBUSTAVLJA SE NASTAVA U OSNOVNIM, SREDNJIM I VISOKOŠKOLSKIM OBRAZOVNIM USTANOVAMA, TE RAD DJEČJIH VRTIĆA

Krizni stožer Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi Hercegovačko-neretvanskog kantona održao je sastanak na kojem je, s ciljem daljnjeg praćenja stanja i poduzimanja mjera radi sprječavanja i ranog otkrivanja eventualnog slučaja bolesti izazvane novim koronavirusom, u skladu sa zapovijedima Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva, donio nove zapovijedi.

Obustavlja se nastava u osnovnim, srednjim i visokoškolskim obrazovnim ustanovama na području Hercegovačko-neretvanskog kantona, u trajanju od najmanje 15 dana, računajući od dana donošenja ove zapovijedi.

Obustavlja se rad dječjih vrtića na području Hercegovačko-neretvanskog kantona, u trajanju od najmanje 15 dana, računajući od dana donošenja ove zapovijedi.

Obustavlja se održavanje svih kulturnih i sportskih događaja, kao i treninga na području Hercegovačko-neretvanske županije, u trajanju od najmanje 15 dana, računajući od dana donošenja ove zapovijedi.

Preporučuje se građanstvu u Hercegovačko-neretvanskom kantonu, kao i stranim državljanima u HNK da se, s ciljem zaštite ličnog zdravlja i zaštite javnog zdravlja građanstva, striktno pridržavaju svih preporuka Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva, odnosno Kriznog stožera Ministarstva zdravstva,  rada i socijalne skrbi HNK, kao i Zavoda za javno zdravstvo  Federacije BiH i Zavoda za javno zdravstvo  HNK.

Svim učenicima u osnovnim i srednjim školama, studentima na  visokoškolskim obrazovnim ustanovama na području Hercegovačko-neretvanskog kantona, kao i nastavnom osoblju  preporučuje se da izbjegavaju bespotrebno kretanje po kafićima, restoranima, sportskim objektima, te drugim mjestima javnog okupljanja. Za provedbu  ove preporuke odgovorni su roditelji odnosno zakonski zastupnici maloljetnih učenika, a za punoljetne osobe: učenike, studente, kao i nastavno osoblje navedena je lična odgovornost.

Svom građanstvu u Hercegovačko-neretvanskom kantonu, kao i stranim državljanima koji trenutno borave u HNK  preporučuje se da izbjegavaju bespotrebno kretanje po kafićima, restoranima, sportskim objektima,  te drugim mjestima javnog okupljanja.

Preporučujemo svim državljanima Federacije BiH na području Hercegovačko-neretvanskog kantona koji žive ili rade u zemljama pogođenim novim koronavirusom (COVID-19) da ne dolaze u Hercegovačko-neretvanski kanton, zbog povećanja rizika od unošenja novog koronavirusa (COVID-19), a što bi dodatno moglo rezultirati pogoršanjem epidemiološkog stanja u Hercegovačko-neretvanskom kantonu.

Preporučuje se svom građanstvu Hercegovačko-neretvanskog kantona  ne putovati izvan BiH, a nikako u zemlje pogođene novim koronavirusom.

Svim osobama kojima je izrečena mjera radi sprječavanja širenja novog koronavirusa (COVID-19)  u skladu Zakonu o zaštiti građanstva od zaraznih bolesti („Službene novine F BiH“ broj: 29/05), od strane nadležnih sanitarnih inspektora, nalaže se striktno pridržavanje mjera u predviđenom trajanju pod prijetnjom prekršajne  i kaznene odgovornosti.

Istaknuto je, također, kako su u posljednja 24 sata, na COVID-19 testirana tri građanina HNK, a dobiveni nalazi su negativni.

Poliklinika “Arbor Vitae”

Od osnivanja 1998.godine do danas nudimo Vam savremenu medicinsku uslugu sa najmodernijim tehničkim dostignućima, ljubazno i na topal i ljudski način!
“Arbor vitae – medicina sa srcem od začeća do procvale dobi”.

logo-alt

GPS Coordinates: 43.350150, 17.812501

Sva prava pridržana - Poliklinika Arbor Vitae Dr. Sarić