Rim / Studija Senke Mesihović-Dinarević oduševila učesnike Svjetskog kongresa kardiologa

august-novost-1200x609.jpg

Subspecijalistički odjel kardiologije u našoj Poliklinici vodi dr. med. Grit Kirsten-Sarić, specijalista za interne bolesti, subspecijalista kardiolog. Dr. Kirsten-Sarić je usko specijalizirana za dijagnosticiranje bolesti srca i krvnih sudova. Dječiju kardiologiju u sklopu Poliklinike radi prof. dr. Senka Mesihović-Dinarević.

Član našeg tima prof. dr. Senka Mesihović-Dinarević, članica Akademije nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine, Evropske akademije nauka i umjetnosti u Salzburgu, koja je u junu ove godine nominirana za redovnog profesora Evropskog Univerziteta za mir – Ujedinjenih nacija (UN), od 16. do 18. augusta ove godine učestvovala je radu Svjetskog kongresa kardiologa u Rimu. Profesorica Mesihović-Dinarević je prezentirala rezultate studije: “Izazovi u otkrivanju riziko faktora za razvoja ateroskleroze”. Ovo je, inače, prva faza studije koja se provodi u Njemačkoj, te južnoevropskom regionu, i to Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Sloveniji, o kardiovaskularnim bolestima i oralnom zdravlju, to jeste utjecaju oralnog zdravlja trudnica na dječije kardiovaskularno zdravlje. Izuzetno smo ponosni što je naša ustanova dijelom jedne ovako bitne studije. Stomatološke preglede za potrebe studije pacijenti su obavili u stomatološkoj poliklinici Jurišić.

Poliklinika “Arbor Vitae”

Od osnivanja 1998.godine do danas nudimo Vam savremenu medicinsku uslugu sa najmodernijim tehničkim dostignućima, ljubazno i na topal i ljudski način!
“Arbor vitae – medicina sa srcem od začeća do procvale dobi”.

logo-alt

GPS Coordinates: 43.350150, 17.812501

Sva prava pridržana - Poliklinika Arbor Vitae Dr. Sarić