Dočekajmo ljeto spremni!

veleda-1200x609.jpg

U sklopu naše Poliklinike nalazi se izložbeni prostor firme Medico Vital sa širokim spektrom preparata za zaštitu kože od sunca, opekotina, te ujeda insekata. U ponudi su proizvodi renomiranih proizvođača Weleda, Hipp, Zagrebački melem, ABO Pharma.

Povedite računa o svojoj koži na vrijeme i spriječite pojavu neželjenih poosljedica za vrijeme vrelih ljetnih dana. Sve informacije o proizvodima možete dobiti na recepciji Poliklinike ili telefonski na 036 555 995.
Ljeto je idealno godišnje doba za sportske aktivnosti, rekreaciju i boravak na otvorenom. Svakodnevna tjelesna aktivnost u trajanju od pola sata dnevno za starije osobe, odnosno sat vremena za djecu i mlade korisna je tokom cijele godine. Osobe sa redovnim tjelesnim aktivnostima surijetko pretile i imaju manji rizik od cardiovaskularnih bolesti, šećerne bolesti i osteoporoze. Zbog klimatskih promjena sve smo više izloženi ekstremnim vrućinama, zato  tokom ljeta trebamo biti oprezni kako bismo sačuvali zdravlje i spriječili neželjene posljedice.

Primjereno odjevanje i dovoljan unos tečnosti tokom ljetnih vrućina su neophodni, a našem organizmumožemopomoći i dodatnom zaštitom kao prevencija neželjenih posljedica, koji se mogu manifestovati kroz blaže oblike sunčnice, pa sve do toplinske iscrpljenosti i toplinskog udara.Sunčane opekline očituju se bolnim crvenilom kože, a ponekad i pojavom bula (plikova) na koži. Do povlačenja simptoma potrebno je prekinuti daljnje izlaganje suncu, te na opečeno mjesto stavljati obloge. Opekotine s plikovima potrebno je liječiti kao i druge opekotine, sterilnim previjanjem i nanošenjem antibiotske kreme ili srebrnog sulfadiazina.

Poliklinika “Arbor Vitae”

Od osnivanja 1998.godine do danas nudimo Vam savremenu medicinsku uslugu sa najmodernijim tehničkim dostignućima, ljubazno i na topal i ljudski način!
“Arbor vitae – medicina sa srcem od začeća do procvale dobi”.

logo-alt

GPS Coordinates: 43.350150, 17.812501

Sva prava pridržana - Poliklinika Arbor Vitae Dr. Sarić