Blog

CLASSIC LIST

crp-2
crp-3
crp-4
crp-1

U Laboratoriju naše Poliklinike analizu KKS i CRP „iz prsta“ radimo rutinski iz kapilarne krvi, a za samu analizu je potrebno doslovno par kapljica krvi. Sama procedura uzimanja kapilarne krvi je u potpunosti bezbolna za dijete, a još bitnije je da ne može nanijeti nikakvu povredu. Nalazi su gotovi već za 10 minuta od uzimanja krvi.

Naš organizam je svakodnevno izložen različitim patogenim mikroorganizmima. Posebno osjetljiva kategorija su novorođenčad, bebe i djeca predškolskog uzrasta. Maleni organizmi su zbog ograničenog imunološkog odgovora na različite uticaje iz vanjske sredine znatno podložnija upalnim procesima koji između ostalog nerijetko rezultiraju i povećanjem tjelesne tmperature.

Laboratorijske pretrage koje za rezultat imaju informaciju o vrijednostima pojedinih parametara krvne slike te vrijednostima CRP-a su izuzetno bitni parametri  u ispravnom i pravovremenom ordiniranju terapije. Promjene na krvnoj slici uz povećane vrijednosti CRP-a prvi su parametri koji će ukazati na postojanje bakterijske infekcije već nakon 6-9 sati od početka upalnog procesa, a najveću vrijednost imaju 1-3 dana od početka infekcije. Informacije o ovim parametrima će u mnogome olakšati ljekaru ordiniranje ispravne terapije za vaše najmilije, te ordiniranje nepotrebne antibiotske terapije svesti na minimum.

U Laboratoriju naše Poliklinike analizu KKS i CRP „iz prsta“ radimo rutinski iz kapilarne krvi, a za samu analizu je potrebno doslovno par kapljica krvi. Sama procedura uzimanja kapilarne krvi je u potpunosti bezbolna za dijete, a još bitnije je da ne može nanijeti nikakvu povredu. Nalazi su gotovi već za 10 minuta od uzimanja krvi.

Naš cijlj je Vaše zadovoljstvo, a obaveza svih nas je da našim najmilijim obezbjedimo što bezbrižnije djetinjstvo, sa što manje traumatičnih trenutaka i nepotrebnih suza J.

Više informacija o samim gore opisanim testovima, kao i o cjelokupnom spektru usluga naše Poliklinike možete zatražiti telefonski ili lično na recepciji.


apartman-4
apartman-5
apartman-3
apartman-1
apartman-2

U sklopu naše Poliklinike, a prelaskom u nove prostore u ulici Maršala Tita sa radom je počela i savremeno opremljena Dnevna operativna bolnica i Centar za reproduktivnu medicinu i željene trudnoće.

Budući da svaki posjet zdravstvenoj ustanovi nosi sa sobom i određeni stres, korisnicima naših usluga kojima je potreban višednevni boravak smo željeli olakšati liječenje, te omogućiti boravak najbližih zajedno sa njima u sklopu naše ustanove. U okviru kapaciteta Dnevne bolnice i Centra za reproduktivnu medicinu i željene trudnoće od sada pružamo uslugu apartmanskog smještaja za naše pacijente i njihovu pratnju.

Za potrebe smještaja na raspolaganju je moderno opremljeni apartman koji može primiti do pet osoba. Iskoristite priliku da pored otklanjanja zdravstvenih poteškoća uživate i u turističkim znamenitostima grada na Neretvi. Za informacije o uslovima korištenja apartmanskog smještaja, konsultujte se sa našim osoboljem, a u toku priprema za planirani zahvat.


otvaranje-4
otvaranje-3
otvaranje-2
otvaranje-1

“Volimo ovaj posao i u skladu s tim naš slogan jeste Arbor Vitae – od začeća do procvale dobi”, poručili su supružnici Senad i Grit Kirsten Sarić na svečanom otvaranju novih prostorija Poliklinike “Arbor Vitae” zajedno sa Dnevnom operativnom klinikom i modernim IVF Centrom, koje je upriličeno u petak 13. svibnja u Mostaru.

Poliklinika Abor Vitae Dr. Sarić u Mostaru preselila se na novu adresu. Moderno opremljena klinika nalazi se u ulici Maršala Tita b.b. (preko puta Željezničke stanice). Preseljavanjem ove klinike u novi, veći i funkcionalniji prostor, Mostar je jedan od rijetkih gradova u regiji koji je dobio centar za izvantjelesnu oplodnju opremljen modernom opremom.

“Jedini na ovom prostoru pored poliklinike imamo i dnevnu operativnu kliniku”, rekao je prim.dr.med. Senad Sarić specijalista za ginekologiju i porodiljstvo iz Poliklinike Abor Vitae Dr. Sarić.

“Drago mi je što s kolegom Sarićem nakon godina poznanstva mogu započeti službenu suradnju na području liječenja neplodnosti. Nastankom ove klinike otvorile su se mogućnosti da se na jednom mjestu objedini kompletna dijagnostika i terapija ono što se na tom području ono što se na tom području može i u najsuvremenijim centrima”, rekao je liječnik Vlaisavljević.

“Vrlo je bitno da pacijentice odavde ne moraju putovati za Zagreb, Ljubljanu i Beograd, nego će te zahvate moći obaviti u ovoj poliklinici u vrlo dobrim uvjetima”, rekao je dr. Sarić.


Poliklinika “Arbor Vitae”

Od osnivanja 1998.godine do danas nudimo Vam savremenu medicinsku uslugu sa najmodernijim tehničkim dostignućima, ljubazno i na topal i ljudski način!
“Arbor vitae – medicina sa srcem od začeća do procvale dobi”.

logo-alt

GPS Coordinates: 43.350150, 17.812501

Sva prava pridržana - Poliklinika Arbor Vitae Dr. Sarić