IVF @ Poliklinika Arbor Vitae dr. Sarić

ivf-1-1200x609.jpg

Nemogućnost začeća prirodnim putem i rođenja zdravog djeteta je nešto sa čim se susreće svaki osmi par u modernom svijetu. Uzroci ovakvih pojava mogu biti jako različiti, ali najbitnije od svega je da je danas ogroman broj uzročnika bračnog infertiliteta moguće liječiti nekom od medicinski potpomognutih metoda. U mnogo slučajeva vantjelesna oplodnja – IVF je najoptimalnija terapeutska mjera koja vodi ka željenom cilju.

Stručnost, iskustvo i topao ljudski odnos medicinskog osoblja, zajedno sa tehničko-tehnološkom opremljenošću ustanove za pružanje usluga vantjelesne oplodnje preduslov su za uspjeh procedure liječenja.

Svjetska istraživanja potvrđuju važnost iskrenog ljudskog odnosa na relaciji pacijent – zdravstveni radnik kao jednog od bitnih faktora koji direktno utječu na osjećaj zadovoljstva i sigurnosti pacijenta, a samim tim i na ishod procedure liječenja. Budući da je IVF visoko-sofisticirana procedura stručnost osoblja uključenog u procedure, kao i opremljenost prostora je neizostavan faktor u održavanju kvalitete, te ostvarivanju željenog cilja, a to je rođenje zdravog djeteta.

 

U sklopu naše Poliklinike nalazi se savremeno opremljen Centar za reproduktivnu medicinu i željene trudnoće. U svrhu ostvarivanja što boljeg rezultata kada su IVF procedure u pitanju angažiran je tim eminentnih stručnjaka iz oblasti vantjelesne oplodnje na čelu sa profesorom Veljkom Vlaisavljevićem.

Laboratorij u kojem radimo samu proceduru vantjelesne oplodnje je opremljen najsavremenijom opremom renomiranih svjetskih proizvođača medicinske opreme i pomagala kao što su Nikon, RI, K-Systems, Binder. U poptunosti nova oprema je u Laboratoriju instalirana početkom 2016. god i trenutna je top klasa kakva se koristi u mnogim prestižnim europskim Laboratorijama.

Uz maksimalno razumijevanje svakog pojedinačnog para, naše osoblje uvijek stoji na raspolaganju za sve eventualne nejasnoće i pitanja.

Najveće priznanje našem Centru za reproduktivnu medicinu i željene trudnoće je bilo dana 23.02.2017. kada je rođena prva beba koja je začeta u našem Centru. To je ujedno i prva beba koja je začeta i porođena u gradu na Neretvi. Članak o tome pročitajte OVDJE.

Do sada je u našem centru rođeno 12 beba, a uskoro očekujemo i nove porode naših trudnica.

Više detalja o našem centru možete pronaći OVDJE. Ukoliko imate bilo kakvih pitanja, slobodno nam se obratite, a sve kontakt podatke, kao i radno vrijeme poliklinike možete pronaći OVDJE.

 

Poliklinika “Arbor Vitae”

Od osnivanja 1998.godine do danas nudimo Vam savremenu medicinsku uslugu sa najmodernijim tehničkim dostignućima, ljubazno i na topal i ljudski način!
“Arbor vitae – medicina sa srcem od začeća do procvale dobi”.

logo-alt

GPS Coordinates: 43.350150, 17.812501

Sva prava pridržana - Poliklinika Arbor Vitae Dr. Sarić